+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: Nowa fabryka w Cieszynie [Daedong System]

Kategoria papierowa ewela is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie

Hmm. Czytam wasze opinie i się zastanawiam.Właśnie zadzwonili do mnie z Donga żebym przyszła bo jest rekrutacja na produkcję.Przez telefon nie chcieli mi nic powiedzieć, ale rekrutacja polegać będzie chyba na złożeniu jakiejś części. Mam pytanie, czy zarobki nie zmieniły się może (w górę), jaki jest system pracy, czy jest jakaś przerwa żeby coś zjeśc, wyjść do wc, jak wygląda sprawa z urlopem? jest tam tak dosyć ludzko czy nie bardzo, raczej wyzysk?

Kategoria musza qsqs is on a distinguished road Avatar qsqs
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie

Cytat Napisał ewela Zobacz post
    Hmm. Czytam wasze opinie i się zastanawiam.Właśnie zadzwonili do mnie z Donga żebym przyszła bo jest rekrutacja na produkcję.Przez telefon nie chcieli mi nic powiedzieć, ale rekrutacja polegać będzie chyba na złożeniu jakiejś części. Mam pytanie, czy zarobki nie zmieniły się może (w górę), jaki jest system pracy, czy jest jakaś przerwa żeby coś zjeśc, wyjść do wc, jak wygląda sprawa z urlopem? jest tam tak dosyć ludzko czy nie bardzo, raczej wyzysk?
    Zarobki są na poziomie innych firm, które w takich czasach tną jak mogą, ale sadze że dla nowo przyjętych będzie to trochę powyżej najniższej (~1300 br) krajowej. Praca jest w akordzie na produkcji i montażu, w tej chwili na dwie zmiany. Oczywiście zgodnie z kodeksem pracy jest 15 min. przerwy i z wyjściem w czasie pracy do wc nie ma problemu. Praca jest na umowę o prace (początkowo na okres próbny) w związku z czym przysługuje normalny urlop choć czasem trudno go dostać z powodu dużej ilości zamówień. Czy jest ludzko :-) czasy mamy takie że trzeba pracować szczególnie w firmach nie państwowych, ale na pewno nie nazwał bym tego wyzyskiem. Ostatecznie zakład jest w Polsce i rozsądny pracodawca szanować musi nasz kodeks pracy. Najstarsi pracownicy pracują już drugi rok, a zdarzały się osoby rezygnujące po paru dniach. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy.

Kategoria musza daras is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie

Cytat Napisał ewela Zobacz post
    jak wygląda sprawa z urlopem? jest tam tak dosyć ludzko czy nie bardzo, raczej wyzysk?
    Oprócz tego co wczesniej kolega z pracy napisał, to bym dodał, że około 13-u dni urlopu rezerwuje sobie pracodawca(2-u tygodniowy przestój w lecie), reszta do wykorzystania dowolnego. Obecnie istnieje tez system premi, min. frekwencyjnej; premiowani sa /80zł na miesiac/ pracownicy ktorzy w danym miesiacu nie chorowali i nie brali urlopu na żądanie.
    Soboty 100% płatne, więc wg mnie mozna trafić gorzej, Koreańczycy lubia tez jak sie zostaje po godzinach

+ Odpowiedz na ten temat

Thread Information

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)